3.12.2022. 8:20
1
Tuča Srba i Albanaca pred stadionom u Kataru obišla svijet: “Kosovo je naše!”
Veliki broj Albanaca stigao je u Katar, kako bi gledao Svjetsko prvenstvo. Naravno, tome nije tako zbog nastupa albanske nacionalne vrste koja je ostala daleko od plasmana na Mundijal. Poznato je da su neki od ključnih igrača Švicarske, protiv koje je Srbija sinoć igrala odlučujući susret grupne faze zapravo – albanskog porijekla, piše Jutarnji.

Kapiten Švicarske je Granit Xhaka. Dugogodišnjem igraču engleskog premierligaša Arsenala “brat po rođenju” je i Xherdan Shaqiri, jedan od onih koji je zabio za Švicarsku u pobjedi od 3:2.

Podsjetimo, tom je pobjedom Švicarska sačuvala drugo mjesto u grupi koje je imala uoči posljednjih 90 minuta grupne faze. Brazil je grupu završio kao prvi, Švicarska je druga, Kamerun je nakon senzacionalne pobjede nad Brazilom (1:0) na cilj stigao treći. Dok je Srbija ostala posljednja s tek jednim osvojenim bodom.

No, da se vratimo na razlog zbog kojeg su Katar, odnosno stadion 974 u Dohi pohodili Albanci. Stigli su oni ondje s albanskim, ne sa švicarskim zastavama. Srbi će to, jasno, ocijeniti kao direktnu provokaciju…

A stižu i video-snimci tuče Srba i Albanaca pred stadionom uoči početka utakmice. Na snimkama koje su mahom objavljivali albanski, a prenosili srbijanski portali čuju se povici na albanskom jeziku. Spominju se četnici, ali i sintagma – Kosovo je naše.



(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.