3.12.2022. 10:55
1
Nenad Čanak se urnebesnim komentarom nadovezao na komentar Bursaća: Ma, niko ni ovog Murata da raspori, nego se tu u štramplicama nešto trčkaralo
Fudbalska reprezentacija Srbije svoj nastup na Svjetskom prvenstvu završila je u grupnoj fazi.

Srbija je u trećem kolu grupe G poražena od Švicarske rezultatom 3:2, a iako je utakmica bila vjerovatno i najkvalitetnija u dosadašnjem dijelu prvenstva, fudbal je ponovo ostao u drugom planu.

Susret su obilježili veliki incidenti, tenzije, psovke jer se Srbija umjesto na fudbal fokusirala na sve ono čemu ne bi trebalo imati mjesta u ovom ili bilo kojem drugom sportu.

Stoga nije iznenađenje da ja sve što se dešavalo privuklo pažnju i objektivnih političara i novinara, a Nenad Čanak i Dragan Bursać to svakako jesu.

Nakon što je Dragan Bursać putem Twittera sumirao ponašanje i mentalitet fudbalske reprezentacije Srbije i njenih fudbalera, uslijedio je i zanimljiv odgovor Nenada Čanka. 

"Zemlja koja je poslala fudbalere da brane pravoslavlje umjesto da igraju nogomet, zemlja koja je poslala selektora da fašističko-rasistički psuje protivničke igrače umjesto da trenira svoj tim, završi ovako. Poražena, osramoćena, isfrustrirana, bijesna na svijet umjesto na sebe", napisao je Bursać, na što se Čanak nadovezao:

"Ma, niko ni ovog Murata (što je dušmane inoverne selektovao da na rane srpske so dosipaju), niko da raspori, po uzoru zavetnome (nožima iz potaje). Nego se tu u štramplicama nešto trčkaralo, umjesto da po travi zelenoj božuri iz krvi niknu za vrijeme nadoknade. 

Ili, vježbajte više.", poručio je Čanak u ciničnom tonu.

Čanak je inače jedan od rijetkih srbijanskih političara kojeg krasi racionalno rezonovanje i objektivnost u pogledu uloge Srbije u agresiji na Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku 90-tih godina prošlog vijeka, te zločine, etničko čiščenje i genocid počinjene u cilju ostvarivanja velikosprskih ideja. 

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.