5.12.2022. 14:56
0
Vučić poručio da ide u Tiranu: Ako ne bih otišao, sigurno bi bilo velike štete
Razgovarao sam sa skoro svim saradnicima, maločas, jučer i danas, sa prijateljima i predsjednicima više zemalja i premijerima o odlasku u Tiranu, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na poligonu u Nikincima, gdje prisustvuje vojnoj vježbi te dodao da će ići u Tiranu.

Ja nemam problem, nemam sujete, uvijek vodim računa o svemu. Nekad vas obuzme emocija, kada vam neko mjesecima i sedmicama unazad proizvodi krize. One su nešto o čemu mediji samo izvještavaju, a ja sa tim moram da živim, da se brinem o našem narodu, da brinem o ekonomiji. Živ ste čovjek, morate da reagujete - rekao je Vučić.

"Bit će neke koristi"

Kako je dodao, "omaklo mu se, nije ni blesav ni lud, ni glup".

- Što se tiče Tirane, tamo će biti dobrih stvari za naše građane, poput smanjenja cijene rominga. Za mene je vrlo teško kada je riječ o Kosovu, da razumijem taj jezik dvije strane, i to je ono što izaziva jad i bijes - istakao je on.

Kako je dodao, "nisam siguran, ali svakakako će neke koristi biti od mog odlaska u Tiranu".

- Ako ne bih otišao, sigurno bi bilo velike štete - rekao je Vučić.

"Možda su saradnici u pravu"

Kako je dodao, "možda su moji saradnici u pravu kada kažu da treba jedan odgovor da se čuje".

Na vojnoj vežbi u Nikincima prikazana je moderna oprema koju posjeduju jedinice Vojske Srbije, a akcenat je na upotrebi dronova, ali i bespilotnih letjelica.

Vježbi prisustvuje i ministar odbrane Srbijek Miloš Vučević i načelnik Generalštaba vojske Srbije general Milan Mojsilović.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.