9.12.2022. 12:50
2
Teške riječi premijerke Srbije Ane Brnabić o situaciji na Kosovu: "Na ivici smo rata. Srbi su tamo fizički i životno ugroženi"
Premijerka Srbije Ana Brnabić, koja ispraća na aerodromu "Nikola Tesla" prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i Tjenđina, oglasila se i povodom situacije na Kosovu.

"Danas imate ovakav dan, prelijep dan, nešto na čemu smo radili duže od dvije godine, uvođenje direktnog leta našeg prevoznika sa Pekingom. I imate situaciju da vas neko u Prištini vrati ne u 19., nego u 18. vijek. Imamo investitore, radna mjesta, sve više mladih koji se vraćaju iz dijaspore, i to da vas stalno neko vraća u 18. vijek. I mislim da je sve što je Kurti radio, opasnost ne samo za Srbe, već za Albance, za čitavu Evropu i da to jeste politika 19. vijeka", rekla je Brnabić.

Kurti nas je sve doveo na samu ivicu rata. Nije to uradio sam, istakla je ona.

"Imate KFOR i Euleks koji ne rade svoj posao. Oni ne štite Srbe na Kosovu. Mi sada već svakodnevno vidimo kršenja Kumanovskog i Briselskog sporazuma. Zbog toga smo veoma blizu tome, Vučić će danas dati više informacija, da zatražimo povratak naših snaga na Kosovo", poručuje Brnabić.

Srbi su tamo fizički i životno ugroženi, dodala je ona.

"Mi smo dovedeni na ivicu oružanih sukoba. Doveo nas je jedan neodgovorni pojedinac. Predsjednik Vučić je preko 10 puta govorio o tome. Taj čovjek, Kurti, svaki dan dovodi do određene nestabilnosti. Dovoljna je samo iskra. Ne mogu da razumijem  ni NATO ni KFOR ni Euleks, jer na teritoriji Kosova niti imate vladavinu prava niti obezbijeđena osnovna ljudska prava", ističe.

Imamo pravo i svu namjeru da uputimo zahtjev da se naše trupe vrate tamo, dodala je, piše Telegraf. 

(A. Balićevac)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.