12.12.2022. 18:47
0
Haos ispred Skupštine, najavljena blokada svih crnogorskih gradova
FOTO: Vijesti.me
Okupljeni građani zasuli su zgradu Skupštine Crne Gore bakljama, flašama, probili zaštitnu ogradu, a policija je bacila suzavac, nakon što su drugi put izglasane izmjene Zakona o predsjedniku, prenosi N1.

Građani su zvižducima ispratili poslanike koji su izlazili iz parlamenta, a iz mase su ka Skupštini poletjele plastične boce.

Građanski aktivista Peđa Vušurović kazao je da je izdaja Crne Gore potvrđena.

“Izdaja po dubini i do korijena. Na takvu izdaju odgovor može da bude samo blokada. Danas je to bila samo Podgorica. Bit će skupa u subotu večer. Do tada blokiranje svih crnogorskih gradova”, poručio je Vušurović.

Okupljeni građani ispred Skupštine su ponovno izglasavanje izmjena Zakona o predsjedniku ispratili zvižducima i skandiranjem “Izdaja, izdaja”.

Pripadnici crnogorske policije priveli su ranije jednog učesnika protesta Pokreta “Ima nas” navodno zbog toga što je nosio gas masku. Nakon kraće rasprave okupljenih i policijskih službenika, mladić je pušten.

Poslanici crnogorskog parlamenta usvojili su danas ponovo izmjene Zakona o predsjedniku kojim Skupština preuzima dio nadležnosti šefa države u predlaganju mandatara za sastav nove vlade i otvara put parlamentarnoj većini da izaberu svog kandidata.

Izmjene zakona su usvojene i pored preporuka Venecijanske komisije i Evropske unije da se od toga odustane.

Skupština Crne Gore nije danas ni u drugom krugu glasanja izabrala četvoro sudija Ustavnog suda, čime je blokada te institucije nastavljena, prenosi N1. 


(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.