15.12.2022. 14:02
1
Vučić: Priština krši Washingtonski sporazum
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da Priština današnjim podnošenjem zahtjeva za članstvo u EU službeno krši Washingtonski sporazum, a da će odgovor Beograda biti objavljen večeras nakon sjednice srpske Vlade.

"Oni danas službeno krše Washingtonski sporazum, a mi ćemo na sve to odgovoriti večeras nakon sjednice Vlade na koju sam pozvan u vezi s našim zahtjevima vezanim uz Rezoluciju UN-a 1244, ali i s povlačenjem priznanja mnogih zemalja. Dobit ćete precizan odgovor", odgovorio je Aleksandar Vučić na pitanje o podnošenju zahtjeva Prištine za članstvo u EU, kao i kada će Srbija objaviti koje su zemlje povukle priznanje neovisnosti Kosova.

"Situacija je komplicirana, ali dat ćemo sve od sebe da sačuvamo mir i stabilnost", rekao je Vučić prilikom obilaska prijelaza Kelebija-Tompa, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Prema njegovim riječima, ono što rade neke zemlje EU je kršenje članka 49. Ugovora o EU, jer je uvjet za kandidaturu za članstvo u EU biti europska država.

(FENA/A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.