26.12.2022. 10:09
1
Ovo je vojnik koji je na Badnjak pretukao Djeda Mraza
U Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu jutros je u devet sati na ispitivanje doveden 24-godišnji mladić, inače službena vojna osoba, koji je na Badnjak pretukao mladića odjevenog u Djeda Mraza, nanijevši mu teške povrede.

Ispitivanje je trajalo pola sata, osumnjičeni je ponovno odveden u pritvor, a općinski državni odvjetnik donijet će odluku o daljnjim radnjama, piše PlusPortal.

Podsjetimo, Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je njihov službenikbio jedan od učesnika tučnjave u Slavonskom Brodu, u kojoj je pretučen mladić odjeven u Djeda Mraza. Policija je jučer objavila, vezano uz tučnjavu u subotu u Slavonskom Brodu, da su uhapšene osobe u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine.

Premda se nagađalo da je u tuči sudjelovao i hrvatski vojnik i premda se MORH oglasio odmah nakon događaja osuđujući takav postupak, sinoć su za Dnevnik Nove TV potvrdili da je uhapšeni ranije bio pod stegovnom mjerom.

“Prema podacima Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH vojniku za kojeg pitate izrečena je stegovna kazna i mjera 2021. godine. Također prema podacima dobivenim iz Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH od 2018. do danas navedeni vojnik četiri je puta dobio nagradni dopust.

Riječ je o djelatnoj vojnoj osobi i takvo ponašanje sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH predstavlja kršenje vojne stege.

Stegovni postupak je u nadležnosti Oružanih snaga RH i protiv navedene osobe provest će se sve radnje u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH vezane uz stegovni postupak i njegov daljnji status u službi. Kazneni postupak je u nadležnosti tijela s kojima surađuje Vojna policija”, saopćio je MORH.



(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.