27.12.2022. 16:44
0
Brnabić poručila da je Srbija spremna da reaguje ako neko napadne Srbe: Tražimo osnovna ljudska prava
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da podizanje borbene gotovosti policije i Vojske znači da je Srbija spremna da reaguje ukoliko neko napadne Srbe na Kosovu.

Za zabranu ulaska na Kosovo, Brnabić je rekla da je premijer Kosova Albin Kurti zatvorio krug nevjerovatnih besprizornih provokacija, prenosi Srna.

– Kurti je počeo da prijeti ljudskim žrtvama, nasilnim uklanjanjem barikada i ja se nadam da će biti dovoljno razuma kod međunarodnih partnera da takve stvari ne dozvole – izjavila je Brnabić novinarima.

Ona je napomenula da Srbi samo traže osnovna ljudska prava – da se ne hapse bez dokaza, da ih ne maltretiraju, kidnapuju, te da advokat i porodice mogu da dođu do uhapšene osobe, ali i da ne postoje tajne liste i spiskovi za hapšenje.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.