28.1.2023. 17:10
1
Oglasila se frizerka Sabina Samardžija koja je kažnjena sa 3.300 eura: Žensko šišanje sam digla sa 6,64 na 7 eura, očekivala sam opomenu
Sabina Samardžija, frizerka iz Hrvatske, koja je kažnjena zato što je cijenu svojih usluga digla za 30 centi, danas se, po prvi put, obratila javnosti.

Saborski zastupnik Mosta, Zvonimir Troskot, na konferenciji za novinare zajedno sa frizerkom Sabinom Samardžijom, upozorio na tešku situaciju u kojoj se nalaze mali poduzetnici u Hrvatskoj.

“Mali poduzetnici se stigmatiziraju, proganjaju i svaljuje se na njihova leđa ukupna odgovornostekonomske politike” kazao je Troskot.

Sabina Samardžija je tokom današnjeg obraćanja kazala kako je podigla bojanje kose s 19.20 eura na 20 eura i žensko šišanje sa 6.64 eura na 7 eura, a za ovaj čin je kažnjena za čak 3330 eura, prenosi Direktno.hr.

“Odmah mi je uručena najgora moguća kazna, a smatrala sam da ću dobiti opomenu. Podnijela sam prigovor sudu i inspektoratu, a htjela bih da me pozovu kako bih mogla iznijeti svoju obranu i dokaze o povećanju cijena nakon 1. januara, jer su joj narasle nabavne cijene”, rekla je frizerka.

Pored toga frizerka je naglasila kako prethodnih deset godina nije mijenjala svoje cijene.

(A. Balićevac)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.