3.2.2023. 14:44
0
Enver Beganović je stigao u glavni grad Sj. Makedonije: Od granice do Skoplja je imao i društvo
FOTO: Facebook
Danas u jutarnjim satima Enver Beganović je put nastavio iz Uroševca prema Skoplju.

Razdaljina je bila otprilike 55 kilometara, a za to mu je bilo potrebno oko 11 sati pješačenja.

Enver je večeras sretno stigao u Skoplje gdje je srdačno dočekan pa mu je uručena i zastava te države kako bi je spojio sa ostalim zastavama država koje je do sada prošao i koje nosi sa sobom.

Od granice, odnosno od ulaska u Sjevernu Makedoniju su ga čekala dva muškarca koji su sa njim prepješačili put od granice do Skoplja.

Podsjetimo, Enver Beganović (52) krenuo je pješke na put dug oko sedam hiljada kilometara kako bi iz austrijskog Welsa, gde živi, stigao u Mekku i obavio hadž.

On je do sada prešao blizu 2000 kilometara.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.