5.2.2023. 14:15
0
Olujni vjetar pričinio veliku štetu u Herceg Novom
FOTO: Vijesti.me
Još se sagledavaju posljedice olujne bure koja je pričinila veliku štetu na gradskoj infrastrukturi u Herceg Novom, ali i privatnim objektima i imovini, piše portal Vijesti.me.

Vjetar je polomio drveće i stubove javne rasvjete, otkriveni su krovovi, oštećeni dimnjaci...

Komandir Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi, Zlatko Ćirović kazao je za RTHN da su, osim raščišćavanja saobraćajnica, juče ugasili i dva manja požara.

- Jučer negdje od 18:00 sati usljed velike jačine vjetra na više lokacija smo intervenisali u raščišćavanju magistralnog i lokalnih puteva; duž rivijere, na Podima, u Igalu, na Savini i Dubravi. Bilo je dosta oborenih stabala. Mi smo od Kamenara do Zelenike skoro na svakih 200 – 300 metara sklanjali drveće, što na magistrali, što na donjem putu. Imali smo dva manja požara. Zapaljeni su dimnjaci na dva stambena objekta, koje smo brzo ugasili.

Portal RTHN prenosi da su pripadnici Službe zaštite i spašavanja i danas na terenu.

Također, direktor Srednje mješovite škole "Danilo Kiš u Budvi Krsto Vuković kazao je "Vijestima" da je olujni vjetar odnio oko stotinu kvadrata limene krovne konstrukcije.

Riječ je o dijelu škole gdje se nalaze kancelarije uprave. On je kazao da je komisija škole danas konstatovala oštećenja koja će sjutra biti predočena predstavnicima resornog ministarstva koji će doći u Budvu.

U podgoričkom naselju Stari aerodrom, na Bulevaru Pera Ćetkovića, dio krova na zgradi se odvojio od konstrukcije i prijeti da ugrozi bezbjednost prolaznika.

Nevrijeme, praćeno jakim vjetrom juče je prouzrokovalo štetu u više crnogorskih opština.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.