5.2.2023. 18:28
0
Fatima u policiji sve priznala: Prvo sam penzionera odarila flašom, pa izbola. Pokušao je da me siluje
U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana je kućna pomoćnica Fatima Z. (39) zbog sumnje da je u noći između 2. i 3. februara na svirep način likvidirala penzionera Dragana V. (70) u njegovom stanu na Vračaru.

Osumnjičena je na saslušanju priznala likvidaciju, tvrdeći da je to uradila u samodbrani, jer je htio da je siluje prijeteći joj nožem.

“Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da joj odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticala na svjedoke, da ne bi ponovila krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti – stoji u saopštenju nadležnog tužilaštva:

“F. Z. se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo.

Podsjetimo, zločin je otkriven 3. februara nakon što se Dragan V. nije javljao na telefon svojim rođacima. Policija je sutradan lišila slobode Fatimu Z., koja je Draganu povremeno čistila stan.

Osumnjičena je na saslušanju do detalja priznala zločin tvrdeći da je likvidirala Dragana V. u samoodbrani jer je htio da je siluje, pišu srbijanski mediji.

“Navodno je došla kod njega u stan da čisti i kad je završila, od joj je tražio seksualni odnos, a ona nije htjela pa joj je zaprijetio nožem. Uspjela je da dohvati staklenu flašu kisele vode i razbila mu je o glavu – kaže sagovornik i dodaje:

“Onda mu je otela nož i izbola ga. Prilikom zločina, ona je zadobila posjekotinu na ruci. Oprala je potom nož i stavila sa opranim suđem pored sudopera. Ponijela je sa sobom dva mobilna telefona žrtve.

Komšije Dragana kažu da je on bio pravi gospodin i uvijek nasmijan.

“Ovdje se doselio prije nekoliko godina otkako je u penziji, žena mu je umrla. Bio je zubar”, dodale su komšije.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.