6.2.2023. 12:41
0
Na web stranici Vlade Srbije 'osvanula' Republika Kosovo: Ana Brnabić zbog toga "nije mogla zaspati"
Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da je u jednom od izvještaja objavljenom na web stranici Vlade Srbije bilo napisano "Republika Kosovo" i dodala da je riječ o grešci u prevodu.

Brnabić je za Radio-televiziju Srbije danas kazala da je to bilo napisano u prevodu na engleski jezik i to ocijenila kao "grubu, neoprostivu grešku prevodioca".

Kosovo je proglasilo nezavisnost 2008. godine, ali zvaničan Beograd odbija da ga prizna kao državu.

U zvaničnim obraćanjima i na web stranicama srbijanskih institucija Kosovo se naziva dijelom Srbije.

Brnabić je rekla da je odgovornost i na internet timu press službe Vlade, zbog čega će biti posljedica po zaposlene koji su napravili takvu, kako je navela, grešku, prenosi RSE.

Navela je i da je sporna vijest odmah skinuta sa web stranice Vlade. Prevodilac u Vladi, kako je objasnila, radi od 2001. godine i magistar je engleskog jezika.

- Nisam mogla noćas da spavam, ne znam šta radim, da se ubijem oko toga - ne mogu. Ali mi je žao što se to koristi od dijela političke opozicije da se skupljaju neki politički poeni - poručila je Brnabić.


(A. Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.