18.2.2023. 21:52
0
Grad zavijen u crno nakon pogibije tinejdžera: Čuju su se samo vapaji majki i sestara
Srca svih građana Rožaja danas kucaju kao jedno. Prerano je bilo, prerano za zadnji pozdrav. Mladost nestade u trenu, ostaje nam samo previše patnje i bola.

Riječi su ovo porodičnog prijatelja porodica Mujević i Dautović, trojice mladića koji su noćas nastradali u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Rožaje Bać.

Kako govori prijatelj neutješnih porodica, nada se da će četvrti mladić F. D. (17) preživjeti.

Život su izgubila braća od stričeva A. M. (16) i S. A. (16), dok su poginuli I. D. (16) i teško povrijeđeni F. D. (17), takođe, braća od stričeva.

– Zvuci sirene koje su noćas odzvanjali su zamijenili zvuci vapaja i jaukanja majki, sestara, rođaka i prijatelja naših mladih i tek započetih života koji su se u trenu ugasili. Njih četvorica su bili ako jedno, družili su se, izlazili, voljeli se – kroz suze priča sagovornik.

Kako on dodaje za nesreću je čuo, ali dodatno ga je pogodilo kada je saznao da ima nastradalih, a dodatno ga je slomila činjenica da su to djeca njegovih prijatelja.

– Divni, vaspitani, mladići koji su tek zakoračili u svijet. Nisu bili prvi put u kolima, najvjerovatnije da su magla i mokar kolovoz učinili svoje, a neiskustvo je dovelo do nesnađenosti. Možemo sada raspredati šta se i kako dogodilo, ali njih nema. Tri druga, tri brata, tri anđela, poletjela su visoko u nebo. Postali su naši junaci, naši zaštitnici – dodao je sagovornik.

Podsjetimo, tinejdžeri su kobne večeri bili u kafiću u Rožajama.

U jednom trenutku krenuli su kući, kada je jedan od poginulih dobio navodno poziv od majke koja ga je zamolila da se vrati do grada kako bi joj kupio neke namirnice.

Tada je navodno, usljed neprilagođene brzine A. M. izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega su kolima sletjeli u rijeku Ibar.

Takođe, mještani Rožaja, sumnja se da je i poledica koja je bila na putu kulminirala nesreći, ali i nedostatak zaštitne ograde na tom dijelu puta kao i rasvete.

Prilikom slijetanja sumnja se da su se prevrnuli nekoliko puta, a njihovo auto je sletio sa nekih 20 metara u provaliju, piše Nova.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.