26.2.2023. 13:04
0
Nevrijeme u Hrvatskoj: Stabla padala na vozila, hiljade korisnika ostalo bez struje
FOTO: Index.hr
Ravnateljstvo civilne zaštite Hrvatske saopštilo je da je od sinoć zaprimilo više dojava građana o posljedicama jakog vjetra, kiše i snijega na području nekoliko županija.

Prijave iz Zagreba i Zagrebačke županije najviše su se odnosile na grane i stabla koja su pala na prometnice oštetivši električne i telekomunikacijske kablove.

Također je zaprimljeno i više dojava o ispadima električne energije na području Samobora, Zaprešića i Brezovice. Većina kvarova je otklonjena.

Civilna zaštita navodi kako je danas zbog ispada trafostanice iz pogona oko 1.000 potrošača ostalo bez električne energije na širem području Dvora, a da je jučer navečer zbog snježnih oborina na području grada Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio više dojava građana o padanju stabala na kolnik u nekoliko ulica.

Kako navode, jutros je u Slavonskom Brodu bez električne energije ostalo 2.200 korisnika.

U subotu navečer su vatrogasci imali više intervencija uklanjanja stabala koja su pala zbog težine snijega na prometnice na području grada Požege (oko 15 stabala). Zbog kvara na dalekovodu, bez električne energije ostalo je oko 2.000 potrošača na području Bučja, Pakraca i Čaglića.

U Osijeku je bilo više dojava građana o padanju stabala na kolnik i na parkirna mjesta, pri čemu su oštećena četiri vozila i otežano je saobraćanje. Prema posljednjim informacijama Civilne zaštite, jutros je bez bez električne energije bilo 3.415 korisnika.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.