9.3.2023. 21:58
0
Vučić: Ne pada mi na pamet da potpisujem kapitulaciju Srbije
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi.

Vučić će govoriti o svim aktuelnim temama koje se tiču svih problema sa kojima se Srbija suočava. Vučić će govoriti o pregovorima sa Prištinom koji su zakazani za 18. mart u Ohridu, ali i o formiranju Pokreta za odbranu države.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je Miroslav Lajčak bio u Prištini i da je tamo teško neki napredak napravljen.

- Gotovo sam siguran da je Kurti odlučan da ne formira ZSO, a da mu je to lako pokazuje o odluka ukidanju viznog režima za Kosovo. Trenutak u kome se to dešava pokazuje da je to ohrabrivanje Kurtija da nastavi sa neispunjavanjem obaveza - rekao je Vučić i dodao da će sljedeće sedmice Lajčak biti dva dana u Beogradu i da će zajedno probati da nađu neko rješenje.

Nemamo ni 10 metara prolaza, kako kaže, a da NATO nije oko nas.

- Ne možemo ni vojnu opremu da provučemo koju smo kupili - rekao je Vučić. 

- Mi smo spremni da razgovaramo, Srbija je fer i iskrena i ne igra nikakve igre. Ono što smo u prethodnih 15 dana uradili je veoma važno za našu zemlju. Dobili smo 150 miliona eura od Evropske komisije za energetski sektor.

Ne pada mi na pamet da potpisujem kapitulaciju Srbije, ali moramo da znamo kakve su okolnosti. Neće biti kapitulacije i predaje. Nedvosmisleno sam im stavio do znanja da se Srbija neće saglasiti oko ulaska Kosova u UN i neće ga ni na koji način priznati - naglasio je Vučić.

On je dodao da ne brine za sebe već da brine za budućnost.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.