14.3.2023. 12:16
0
Ko je privedeni Hrvat: Kažu najgori od sve djece
Društvenim mrežama proširila se snimka muškarca koji je u strogom centru Zagreba prišao stranom radniku i izvrijeđao ga na rasnoj osnovi

Policija je uhapsila muškarca koji je maltretirao Indijce i pripadnike drugih rasa po Zagrebu. Kako piše Index, radi se o Juraju Mesiću iz Ivanić Grada.

Jutarnji javlja kako je tokom privođenja, kada je vidio fotoreportera, počeo vikati i podizati desnicu. Urlao je “Heil Hitler”.

“Policija je utvrdila identitet, radi se o muškarcu starosti 35 godina koji je pod nadzorom zagrebačke policije”, objavili su iz policije.

Podsjetimo, policija je ranije danas objavila da je započela kriminalističko istraživanje zbog rasističkog vrijeđanja ljudi tamne boje kože u Zagrebu koje je dospjelo u javnost nakon što se muškarac snimio kako na rasnoj osnovi vrijeđa stranog radnika.

Društvenim mrežama proširila se snimka muškarca koji je u strogom centru Zagreba prišao stranom radniku i izvrijeđao ga na rasnoj osnovi.

Uglavnom, na jednom videu može se vidjeti kako rasist vrijeđa stranog dostavljača Wolta.

“Evo još jedan Untermensch u Zagrebu. Idi doma. Ovo nije tvoja zemlja. Je*eni ni*eru. Otkud si?” pita muškarac stranog radnika na snimci. Kad mu stranac odgovori kako je iz Indije, muškarac mu poručuje da “ode doma u Indiju”.

“Ovo je naša zemlja: Hrvatska. Ovo je Europa. Za bijele ljude, a ne za crnce”, nastavlja govoriti muškarac.

Ovo nije prva snimka koja prikazuje muškarca kako u Zagrebu napada strance. Prije više od dvije sedmice je na Redditu objavljena još jedna snimka s istim muškarcem.

“Dođem u Zagreb i prvo što vidim je crnac. Ej, niger. Evo ga, niger. Od*ebi. Sieg Heil”, govori na toj snimci.

Kako piše Jutarnji, Mesić je samog sebe okvalificirao kao tehničara za informatiku, a na jednom suđenju naveo je i da je bio zaposlen u jednoj poznatoj kompaniji u Sesvetskom Kraljevcu, s plaćom od 6.000 kuna.

Mesić je na Božić 2016. godine uhapšen zbog tuče. Tada je ispred lokala s prijateljem napao i istukao drugog muškarca, nanijevši mu teške povrede glave. Njegova je majka, piše Jutarnji, u šoku.

“Nismo odmah znali što mu policija radi pred kućom jer tokom sedmice nismo gledali medije, pa ni taj video, ali kad sam u ponedjeljak prijepodne otvorila portale, odmah mi je bilo sve jasno.

Nažalost, on je jedan veliki obiteljski križ zbog čijeg ponašanja njegova majka pati. Ona nije zaslužila da joj sin pravi budalu od sebe. Ne znam gdje trenutno radi jer mi se ponekad čini kao da je bez ikakvih obaveza, ali znam da je nekad radio i da nam je govorio kako su ga drugi uvalili u neke probleme pa je morao i na sud”, kaže za Jutarnji jedna od susjeda Juraja Mesića.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.