19.3.2023. 17:32
0
Miješanje u izbore u Crnoj Gori: Portali iz Srbije šire lažne vijesti o prebijanju Ivana Vukovića
Digitalni forenzički centar saopštio je da je nekoliko portala iz Srbije objavilo lažne vijesti o prebijanju gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića.

Kako su naveli, portali Naša borba, Vaseljenska Tv, Nacionalist i Glas javnosti objavili su juče članke o navodnom prebijanju aktuelnog Gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića od strane predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.

Dodaju i da je Vuković na svom Twitter nalogu demantovao ove navode. Iz Kliničkog centra je za DFC potvrđeno da Gradonačelnik Podgorice tokom jučerašnjeg dana nije primljen u tu zdravstvenu ustanovu. 

"Nakon lažne vijesti o prebijanju Vukovića, uslijedio je i koordinisani napor sa istih adresa u širenju obmana u vezi sa Miliccom Pejanović Đurišić", ističu oni. Tako se na portalima Nacionalist, Naša borba i Vidovdan moglo čitati o tome da nekadašnja ministarka odbrane Crne Gore napušta DPS, iako je ona to učinila prije nekoliko godina.

Takođe, na pomenutim portalima se navodi da je Pejanović Đurišić poslata u Rožaje, kako bi povratila podršku članova Bošnjačke stranke Milu Đukanoviću, što je još jedna lažna vijest, navode iz DFC.

Nakon lažnih informacija o Vukoviću i Pejanović Đurišić, portali Nacionalist, Naša borba i Vaseljenska nastavili su sa sinhronizovanim obmanjivanjem javnosti.

Na pomenutim portalima, kako navode, objavljeno je da je policija u Nikšiću privela nekoliko aktivista DPS-a, koji su pokušali da kupe glasove. Iz uprave policije je saopšteno da danas u vezi sa izborima nije bilo nikakvih privođenja aktivista Demokratske partije socijalista u Nikšiću. 

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.