29.3.2023. 22:44
0
Osmani pozvala zemlje da priznaju Kosovo: "Izabrali ste da stanete uz potlačene protiv tiranije i genocidnog režima"
Predsjednica Republike Kosovo Vjosa Osmani pozvala je danas zemlje koje nisu priznale takozvanu kosovsku nezavisnost da to učine. U obraćanju preko videa, na Samitu za demokratiju u organizaciji predsjednika SAD Josepha Bidena, Osmani je pozvala, kako je rekla, prijateljske zemlje da stanu uz Kosovo.

"Želim da iskoristim ovu priliku da pozovem prijateljske zemlje širom svijeta da stanu uz Kosovo, a one koje nisu priznale kosovsku državnost i demokratske institucije da se pridruže većini zemalja u svijetu i to učine", rekla je Osmani.

Ona tvrdi da je Kosovo zemlja sa jakom demokratijom.

"Danas je Kosovo slobodna i demokratska država, jer ste izabrali da stanete uz potlačene protiv tiranije i genocidnog režima. Ostajemo vam zauvijek zahvalni za doprinos postojanju naše države", rekla je Osmani.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.