1.4.2023. 18:20
0
Tragedija na ekskurziji: Maturant iz Hrvatske poginuo u Pragu, policija istražuje slučaj
Maturant porečke srednje škole poginuo je na ekskurziji u Pragu.

- Maturant naše srednje porečke škole nažalost smrtno je stradao na maturalnom putovanju u Pragu. Više od toga ne mogu govoriti jer još uvijek čekamo izvještaj od strane tamošnje policije - rekao je direktor Krešimir Bronić iz srednje škole Mate Balote u Poreču za 24sata.

- Izvršen je policijski uviđaj, a šta se točno dogodilo i mi ćemo znati nakon službenog izvještaja. Kao direktor škole osjećam se užasno loše. Nisam bio prisutan odnosno nisam bio na tom putu. Izražavam najdublju sućut roditeljima i cijeloj porodici u ime cijele škole i svoje ime. Jako sam pod stresom i razumite me, ne mogu više od šoka govoriti - kroz suze je kratko kazao vidno potreseni direktor.

Dodao je da se sve dogodilo oko ponoći u petak na subotu.

- Na maturalnu putovanje otišlo je 87 učenika, maturanata iz tri i po razreda, te četiri profesora. Otišli su na maturalno putovanje u četvrtak a trebali su ostati do nedjelje, no zbog cijele situacije koja je sve duboko potresla, već su u subotu krenuli prema kući - zaključio je direktor.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.