1.4.2023. 21:05
0
Šta se dešava u Crnoj Gori: Policija pronašla biračke spiskove, kopije ličnih karata...
Policija je u više gradova sprovela akcije na otkrivanju i sprječavanju zloupotreba u susret predsjedničkim izborima u nedjelju.

Pretresano je više lokacija, a radi se na prikupljanju dokaza i izjava osoba za koje su postojale informacije da su počinile krivična djela.

Podgorička policija je u jednom od pretresa našla izborni materijal sa imenima i oznakama, dok su u drugom pronašli biračke spiskove i kopije ličnih karata, rečeno je Vijestima nezvanično iz policije. O svemu je obaviješteno i tužilaštvo.

Takođe, policiji i tužilaštvu u Bijelom Polju je prijavljeno da su nepoznate osobe pokušale da uzmu lične karte od korisnika tamošnjeg Doma starih i drugih osoba, kako bi ih spriječili da glasaju u nedjelju.

Uprave policije su se zvanično oglasili večeras oko 20.30, rekavši da su, u saradnji sa tužilaštvima, u više gradova sproveli aktivnosti na otkrivanju i sprječavanju potencijalnih krivičnih djela u vezi zloupotrebe izbornog procesa.

Tim povodom su, kako su naveli, obavljeni pretresi na više lokacija i prikupljena obavještenja od više osoba.

Apelovali su na sve učesnike izbornog procesa da se pridržavaju zakona i na taj način doprinesu demokratskim uslovima za održavanje slobodnih izbora.

"Upozoravamo da će sva lica, bez izuzetka, za koja se utvrdi da su izvršila krivična djela protiv izbornih prava biti procesuirana", objavili su iz policije na Twitteru.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.