2.4.2023. 21:39
0
Slavi se u Crnoj Gori, puca vatromet, viore se uglavnom srpske zastave
FOTO: Screenshot
Jakov Milatović pobijedio je na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori osvojivši oko 60 posto glasova, dok je njegov protukandidat i dosadašnji predsjednik Milo Đukanović osvojio oko 40 posto, objavio je CEMI na temelju više od 80 posto prebrojanih glasova.

Izlaznost na izborima bila je 70 posto od ukupno upisanih oko 550 hiljada birača.

Izborni dan obilježile su manje nepravilnosti, a Milo Đukanović ranije tokom dana rekao je da će čestitati na pobjedi svom protukandidatu u slučaju da pobijedi.

Milatović je, nakon što je glasao, bio siguran u pobjedu te je ustvrdio da je u prvom krugu razlika bila iznad 70 hiljada glasova te da smatra da je to nedostižno.

I to je bilo dovoljno da se počne slaviti u Podgorici i drugim gradovima u Crnoj Gori. Pale se vatrometi, pjevaju se pjesme i viore se uglavnom trobojke. 

(Erna H.) 

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.