4.4.2023. 11:05
0
Omiljenog Vučićevog novinara na odsluženje zatvorske kazne ispratili sa sapunom
FOTO: N1
Ispred Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici jučer su se okupili mediji, kao i zaposleni iz dnevnog lista i sajta "Informer", koji su došli da podrže i isprate Dragana J. Vučićevića na odsluženje zatvorske kazne od šest mjeseci koja mu je izrečena jer neće da plati kaznu od 200.000 dinara zbog uvrede.

Na skupu ispred Okružnog zatvora pojavio se i Simo Spasić sa megafonom. Takođe, pojavile su se i pristalice pokreta „Dveri“, koji podržavaju odlazak Dragana J. Vučićevića u zatvor, piše portal Nova.rs.

Na transparentima je pisalo: „Dobrodošao, stižu drugari uskoro“, „Vučko, stiže i Vučić“, „Konačno“.

„Mnogi su rekli da neću biti osuđen, da neću otići u zatvor, ali evo, ja sam se pojavio. Odmah po dolasku obavestiću zatvorsku upravo da stupim u štrajk glađu do ispunjenja zahteva. Imam dva zahteva, prvi je revizija procesa po kojem sam osuđen zbog verbalnog delikta, a drugi dekriminalizacija dela uvrede. Ja idem u zatvor za sve novinare i sve građane. Po tom zakonu, svaki novinar i građanin može da bude osuđen za tvit. Paradoksalna situacija je da je dekriminalizovana kleveta i onda može da se desi da neko slaže nešto o meni, ja ga opsujem i onda ja idem u zatvor“, rekao je Vučićević danas ispred Okružnog zatvora.

Prilikom ulaska se dogodio manji incident, kada je jedan od pristalica „Dveri“ pokušao da preda Vučićeviću sapun uz riječi: „Trebaće vam“. Tada je došlo do verbalnog sukoba, ali nije bilo fizičkog kontakta.

Dragan J. Vučićević dobio je poziv da se danas, 3. aprila, javi na izdržavanje zatvorske kazne u Okružni zatvor u Beogradu, jer je odbio da plati kaznu koju mu je sud presudio zbog uvreda nanijetih novinaru Jugoslavu Ćosiću.

Glavni urednik Informera je konferenciju za medije imao i u petak, kada je najavio da će po ulasku u zatvor stupiti u štrajk glađu. On već više nedjelja preko svojih medija i u izjavama u javnosti vodi kampanju da u zatvor odlazi zbog „verbalnog delikta“.

Povodom toga se oglasilo i Društvo sudija Srbije, koje je preciziralo da je za uvredu zaprijećena isključivo novčana kazna, a da se ona zamjenjuje kaznom zatvora isključivo ako osuđeni odbije da plati u naznačenom roku.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.