15.4.2023. 15:32
0
Đukanović: Radimo zajedno kako bi osigurali da slobode koje smo postigli budu sačuvane za buduće generacije
Aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa uputio je čestitku sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz želje da blagi dani u sve domove unesu radost i podstaknu na slogu među bližnjima i ljudima dobre volje svih vjera i nacija, nanovo nas inspirišući kao društvo i pojedince posvećenošću naporima zarad sveukupnog napretka Crne Gore.

- Svevremena priča Hristovog uskrsnuća promijenila je tok historije, a njegov život trajno odredio okvire ljudske humanosti. Podstaknuti dubokim i neprolaznim značenjem najvećeg hrišćanskog praznika nastojmo da vidimo dalje od površinskih razlika koje nas mogu odvojiti jedne od drugih, otkrivajući vrijednosti koje dijelimo - naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, snagom i samopouzdanjem svog ponosnog milenijumskog trajanja i nasljeđa nastavimo da idemo naprijed, čuvajući slobodu svih nas kao najdragocjeniji dio crnogorske prošlosti i vječni temeljni garant naše budućnosti.

- Crpimo snagu iz našeg jedinstva i dosadašnjih respektabilnih državnih postignuća. Radimo zajedno kako bismo osigurali da slobode koje smo postigli budu ojačane i sačuvane za našu djecu i buduće generacije - poručio je Đukanović.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.