2.5.2023. 19:20
0
Vučić i Kurti usvojili Deklaraciju o nestalim licima
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti usvojili su večeras u Briselu Deklaraciju o nestalim licima, na sastanku u okviru nove runde dijaloga pod okriljem EU.

Deklaracija je usvojena na sastanku Vučića, Kurtija, šefa evropske diplomatije Josepa Borrella, specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija.

Tekst Deklaracije uskoro bi trebalo da bude objavljen na sajtu Evropske službe za spoljne poslove (EEAS).

EEAS je ranije saopštila da će usvajanje Deklaracije biti prva tačka dnevnog reda današnjeg sastanka i da će potom uslijediti predstavljanje i rasprava o prvom Nacrtu statuta Asocijacije/Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu.

Strane će imati priliku da razgovaraju i o aktuelnim političkim pitanjima, a po završetku sastanka Borrell će se obratiti javnosti, navela je EEAS.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.