8.5.2023. 9:52
0
Beograđani preko murala ratnog zločinca Mladića iscrtali srce
FOTO: Danas.rs
Građani su jutros pokušali da uklone mural Ratka Mladića na Vračaru u Njegoševoj ulici u Beogradu, ali su na kraju preko njega nacrtali srce.

U jutarnjim satima građani mural pokušali da uklone četkama.

Među onima koji smatraju da muralu sa likom presuđenog ratnog zločinca ovdje nije mjesto je i narodni poslanik Đorđe Miketić, koji je i sam čeličnom četkom pokušao da ga ukloni sa fasade.

Akcija je prekinuta uz crtanje srca preko glave Ratka Mladića, koje se i sada može videti, navodi Danas.

Podsjetimo, na tom mjestu organizovani protesti i nekoliko puta se desio pokušaj krečenja, ali ipak na uglu ovih beogradskih ulica ovaj mural i dalje stoji.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.