21.5.2023. 20:48
0
Glavni imam iz Priboja o ubistvu mladića: Prvo su meni i mojoj porodici prijetili smrću - policija reče uradili su što je do njih, sud nijem
Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Priboj Harun ef. Eminagić reagirao je večeras povodom brutalnog napada u kojem je policijski službenik Igor Avramović na smrt pretukao sugrađanina Ervina Ćelahmetovića u ovom gradu navodeći kako se sa prijetnji prešlo na djela.

- Prvo su meni i mojoj porodici prijetili smrću - policija reče uradili su što je do njih, sud nijem. Potom su brutalni verbalni napad i vrijeđanje pretrpili hodžinica i njena ćerka zbog mahrame na glavi-policija reče uradili su što je do njih, sud kaže nema elemenata vrijeđanja na vjerskoj osnovi.

Zatim, raspjevani pripadnici granične policije i samoprozvane vojvode poslaše nam poruku istrebljenja, a omladina bi da puca u džamije za svoj najveći vjerski praznik - policija reče uradila je što je do njih, a sud presudi i vidjesmo kako i jedni i drugi (ne)završiše.

Sinoć... sinoć je ipak policajac uradio što je do njega i to ne obični, već elitni pripadnik MUP-a, u našoj čaršiji, gdje se trudimo da ima mjesta za svakoga i djecu učimo pravim vrijednostima, kabadahija demonstrira silu sa beogradskih ulica ugasivši mladi život. A sud-vidjećemo... ili, možda, opet nećemo!? - upitao je glavni imam iz Priboja.

Kako navodi, moli Allaha Milostivog i Samilosnog da se Ervinu smiluje i džennetom ga obraduje, njegovoj porodici podari sabura, a elitnom zlotvoru i kukavici što pobježe sa mjesta zločina, dodaje Eminagić, pravednu kaznu ovoga svijeta, jer na onom svijetu "znamo šta ga čeka".

- (...) Ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva(...) - kao da je svim ljudima život sačuvao - podijelio je Eminagić 32 ajet Sure El-Maide.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.