27.5.2023. 11:40
0
Oružane snage Srbije do daljnjeg u najvišem stepenu borbene gotovosti
Oružane snage Srbije ostaju do daljnjeg u najvišem stepenu borbene gotovosti zbog situacije u Republici Kosovo, odlučeno je danas na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije.
Tokom sastanka Savjeta dogovorene su sve neophodne bezbjednosne aktivnosti s ciljem snaženja odbrambenih kapaciteta Srbije, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

U saopštenju je naglašeno da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašćen je da održava direktan kontakt sa komandantom KFOR-a, u pokušaju da obezbijedi da KFOR/NATO ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu.

"Srbija će biti čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda", naglašava se u saopštenju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas prisustvovao sjednici Savjeta za nacionalnu bezbednost Srbije, poručio je da će država biti čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti srpskog naroda na Kosovu.

"Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda", napisao je Vučić na "Instagramu", prenosi Srna.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.