27.5.2023. 13:42
1
Vučić predložio Miloša Vučevića za novog predsjednika SNS-a: Evo ko je on
Na vanrednoj sjednici SNS-a u Kragujevcu danas je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije i dojučerašnji predsjednik stranke, dao je svoj predlog ko bi mogao da ga naslijedi na poziciji predsjednika SNS-a.

- Predložit ću danas za predsjednika stranke, SNS, a on će donijeti odluku o budućem rukovodstvu... Predlažem da to bude Miloš Vučević - rekao je Vučić, piše Telegraf.

On je još jučer na skupu Srbija nade najavio da će danas da se zvanično povuče s čela stranke.

- Ovu stranku nikada dok sam živ neću da napustim - rekao je Vučić danas u Kragujevcu.



Ko je Miloš Vučević?

Miloš Vučević, aktuelni ministar odbrane, rođen je 1974. u Novom Sadu, pravnik i političar, bio je gradonačelnik Novog Sada i potpredsjednik Srpske napredne stranke. Gradonačelnik Novog Sada je prvi put postao poslije izbora za gradonačelnika Novog Sada 2012. godine, da bi bio ponovo izabran na izborima za gradonačelnika 2016. godine, što još od Jovana Dejanovića nikom nije pošlo za rukom, a historijski treći put je postao gradonačelnik Novog Sada na izborima za gradonačelnika 2020. Na 4. skupštini Srpske napredne stranke održane 28. maja 2016. izabran je za potpredsjednika stranke.

Osnovnu školu je pohađao u Novom Sadu, a potom je završio gimnaziju „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu i diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine. Advokaturom se bavi od 1999. godine u svojoj privatnoj advokatskoj kancelariji. Predsjednik je Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Sad. Za predsjednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu izabran je na izborima unutar stranke na lokalnom nivou održanim 2011. godine. Za gradonačelnika Grada Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom. Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine. Nakon lokalnih izbora, 2016. godine, Miloš Vučević u drugom uzastopnom mandatu, ponovo je izabran za gradonačelnika Novog Sada. Te godine postaje i potpredsjednik Srpske napredne stranke.

Vučević govori engleski jezik. Oženjen je, otac je Mihaila i Danila.

(Ajdin B.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.