1.6.2023. 21:52
0
Macron i Scholz predložili da se održe novi izbori na sjeveru Kosova
Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je danas da je razgovarao sa njemačkim kancelarom Olafom Scholzem, predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, a tema je bila sukob na Kosovu.

Macron je istakao da se on saglasio sa Scholzom, Vučićem i Osmani da će u narednim sedmicama biti "jasnijih odluka" po pitanju Kosova.

I Vučić i Osmani, kako je navedeno, insistirali su na tome da žele deeskalaciju krize na sjeveru Kosove, ali su iskazali vrlo malo volje da odstupe od svojih stavova.

Macron je rekao da su Francuska i Njemačka pozvale čelnike Kosova i Srbije da organiziraju nove izbore što je prije moguće u regijama koje su pogođene nedavnim građanskim nemirima.

Nakon toga se Osmani obratila javnosti kazavši da je njena zemlja spremna održati nove lokalne izbore na nemirnom sjeveru, ukoliko je to u skladu sa zakonom.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.