3.6.2023. 20:53
0
Incident na protestu u Beogradu: Ultradesničari pokušali pretući muškarca
Članovi ultradesničarske organizacije Narodne patrole izazvali su danas incident ispred Skupštine Srbije kada su napali jednog muškarca. Na snimku je zabilježeno kako udaraju šakama jednog čoveka, a njihova malobrojna grupa se potom uputila ka Glavnoj pošti u Beogradu.

Tokom incidenta je primijećen Ilija Vukasnović, poznat po tome što je u nekoliko navrata izazivao incidente na protestima, pa tako i na protestu "Srbija protiv nasilja" kad je napao aktivistu "Kreni-promeni" Sava Manojlovića, javlja Nova.rs.

U trenutku incidenta, policije nije bilo, pa su morali reagovati redari.

Kako podsjeća Nova.rs, jedan pripadnik ove ultradesničarske organizacije napao je na jednom od protesta dvije žene i Savu Manojlovića iz Kreni-promeni. Vukasnović je na ovom protestu ometao i rad novinara N1 Mladena Savatovića.

Narodne patrole su se pojavile u februaru 2020. godine. Oni su se na današnjem skupu pojavili odjeveni u crnim majicama i sa kačketima.


(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.