10.6.2023. 8:40
0
Sutra prijevremeni izbori u Crnoj Gori
FOTO: Ilustracija
U Crnoj Gori je u ponoć počela izborna tišina uoči parlamentarnih izbora na kojima učestvuje 15 lista i koalicija.

Na ovim izborima biračko pravo ima 542.468 građana.

Na izborima učestvuju liste koalicije Socijalističke narodne partije i Demosa "Za tebe", "Narodna koalicija - složno i tačka", "Evropa sad – Milojko Spajić", "SDP – Za našu kuću", kao i lista koalicije Građanskog pokreta URA i Demokrata.

Na glasačkom listiću biće i lista Bošnjačke stranke, "HGI - Na pravoj strani svijeta!", a treća "Pravda za sve! - dr Vladimir Leposavić", lista koalicije koju čine Prava Crna Gora, Demohrišćanski pokret, Slobodna Crna Gora, Demokratska srpska stranka i Pokret za Pljevlja pod nazivom "Narodna koalicija - složno i tačka".

Građani će birati između liste Albanska alijansa, koalicije koju čine Forca, Demokratski savez, Demokratski savez Crne Gore i građanska grupa Pokret za Tuzi, zatim "Preokret za sigurnu Crnu Goru – Srđan Perić" i lista "Pokreta za promjene".

Učestvuju i lista "Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru", koalicija koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Demokratska unija Albanaca i Liberalna partija, koalicija Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Radničke partije, te lista Albanskog foruma.

Ovo su dvanaesti parlamentarni izbori od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, a šesti nakon obnove nezavisnosti.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.