14.7.2023. 19:21
0
Srbija obustavlja izvoz oružja narednih 30 dana
Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević saopćio je da Srbija u narednih 30 dana obustavlja izvoz oružja.

Vučević je danas saopćio da je Vlada Srbije usvojila prijedlog predsjednika Vučića.

- Prioritet dobija Vojska Srbije i sve ono što su potrebe Vojske Srbije će biti isporučeno od strane fabrika iz grupe odbrambene industrije – naveo je Vučević.

Time, kako je dodao, će se dodatno ojačati odbrambeni kapaciteti države.

– To ne znači da Srbija ide u rat, to ne znači da prizivamo rat, ali dobro procijenjujemo sve sigurnosne rizike i izazove, pratimo sve ono što se dešava i spram toga se vladamo – istakao je Vučević.

On je najavio i da će se po isteku 30 dana procijeniti da li će se moratorij na izvoz nastaviti ili će se vratiti u redovno poslovanje, odnosno da li će namjenska industrija moći da pravi komercijalne poslove sa trećim stranama.

On je objasnio i da država preko Ministarstva odbrane plaća sve što se uzima za Vojsku Srbije.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.