31.7.2023. 12:59
0
Milatović sa Živkovićem o formiranju nove izvršne vlasti u Crnoj Gori
FOTO: Vijesti.me
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je danas konsultacije o izboru mandatara za sastav vlade sastankom s liderom koalicije okupljene oko Demokratske partije socijalista Danijelom Živkovićem, pišu Vijesti.me.

Sastanak je održan na Cetinju, prenosi Avaz.

Prethodno Milatović je konsultacije o mandataru održao s liderom Pokreta Evropa sad (PES) Milojkom Spajićem.

Milatović je prošle sedmice rekao da, iako po Ustavu ima rok od 30 dana da obavi konsultacije, očekuje da će ih završiti u narednih 15 dana.

- Potreba je da što prije dobijemo stabilnu i evropsku vladu. Ja ću uraditi svoj dio posla, a mislim da bi trebalo na svim stranama političkog spektra da bude dovoljno odgovornosti i ozbiljnosti - naveo je Milatović.

Kad bude predložen, mandatar će imati 90 dana da oformi kabinet.

(Elmedina H.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.