3.8.2023. 13:42
1
Sarajka vlasnica restorana na "najskupljem" otoku u Hrvatskoj: Kafa košta jedan euro, želim da je svi mogu popiti bez da misle mogu li je sebi priuštiti
Nedavno se u medijima pisalo o jednom pozitivnom primjeru iz Pule, ljudi su spustili cijenu sladoleda na jedan euro i udvostručili promet. A evo sada jedan sličan slučaj iz Starog Grada sa otoka Hvar.

Na Hvaru, jednom od najskupljih otoka, u Starom gradu, jednom od najljepših i najautentičnijih dalmatinskih mjesta, postoji restoran u kojem kafa košta jedan euro. Espresso, s mlijekom, kratka, duga, sve košta jedan euro. Evo što je ispričala RTL-u gazdarica Dajana Buzuk, inače rođena Sarajka.
 
- Odlučila sam da kad je već situacija takva kakva jest, ponuditi barem jednu sigurnu stvar. Nešto što je u našem društvu jako bitno, tj. da čovjek može poći na kavu bez da si misli može li si ju priuštiti, govori za RTL.
 
Isplati li se?
 
- Kako kome, sve je to stvar perspektive, financijski apsolutno ne. Trošak jednog espressa je 30 centi, a kada tu dodate šećer, mlijeko, struju, vodu, radnu snagu, moglo bi se reći da smo čak u minusu s tim da ja to ne gledam tako, kazala je ona.

U Dajaninom je životu bilo puno početaka. U 38 godina je živjela u nekoliko zemalja - Velikoj Britaniji, SAD-u, Ujedinjenim Arapskim Emiratima da bi se skrasila na Hvaru.
 
Problema s pronalaskom radnika nema, mnogi su kod nje, njih šestero, drugu godinu zaredom. Svima je plaća 1000 eura, imaju stan i hranu, petkom je restoran zatvoren pa svi imaju slobodan dan. 

(Ajdin B.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.