29.8.2023. 19:54
0
Carina Srbije zaplijenila 112. tona cigareta vrijednih 15,5 miliona eura
Carina Srbije zaplijenila je više od 112 tona cigareta u vrijednosti većoj od 15,5 miliona eura, čime je premašena ranija rekordna zapljena od 50 tona, saopšteno je danas u Beogradu.

U carinskom skladištu u Beogradu otkriveno je oko 111. miliona cigareta čija je vrednost procjenjena na više od 15,5 miliona eura.

Nakon dužeg carinskog uviđaja, utvrđeno je da cigarete koje su dopremane kamionima iz Crne Gore od 2019. godine, a potom uskladištene, moraju biti oduzete zbog nepouzdane dokumentacije, netačnih podataka o robi i preduzećima koja učestvuju u spoljnotrgovinskom postupku.

Neke od ovih kompanija ne postoje ni u registrima preduzeća, saopšteno je iz carine. Ministarstvo finansija potvrdilo je odluke carinskih organa o oduzimanju robe koja će, kako je istaknuto, "biti uništena u postupku propisanom zakonom".

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.