30.8.2023. 16:01
0
Ovo su najtraženiji bjegunci u Europi: Na listi Bosanac, Hrvat i mlada žena
EUROPOL je objavio ažuriranu listu najtraženijih kriminalaca u Europi. Na njoj se nalazi više od 20 bjegunaca.

Među njima je i jedan Hrvat, Tomislav Šoljić. Ima 38 godina i 191 do 200 centimetara visine. Hrvatska ga traži kao počinitelja kaznenih djela u sklopu zločinačke organizacije. Navodi se da je opasan, nasilan i/ili naoružan.

24sata

Na popisu se, iz zemalja regije, nalazi Radomir Cvijanović kojeg traži Slovenija, a navedeno je kako je državljanin Bosne i Hercegovine. 38-godišnjaka traže zbog organizirane oružane pljačke trezora banke u Ljubljani 2005. godine, a na listu je stavljen nakon što se nije pojavio na sudu. Napominje se da je možda operacijama promijenio svoj izgled i da je možda opasan i naoružan.

Slovenija traži i Mladena Samardžiju koji je državljanin BiH i Slovenije i ima 32 godine. Traže ga zbog dilanja droge i navode da je bio član međunarodne grupe koja je djelovala u sklopu crnogorske mafijaške skupine Kavački klan iz Crne Gore. Navodi se da je opasan.

Na listi su i dva Austrijanca, od kojih se za jednog nudi nagrada od 20.000 eura, a za jednog od njih navode da je opasan.

Na listi su dvije žene, a posebno se ističe mlađa žena, 31-godišnja Tania Gomez.

Gomez traže zbog teških zločina povezanih s drogom i teškog pranja novca. Europol traga za njom od marta 2021. godine.

24sata

Povezana je s grupom organiziranog kriminala u Stockholmu, a njezina je uloga, kako se navodi, bila isporuka i prijevoz velikih količina narkotika i novca. Također je bila uključena u poslove vezane za životinje lutalice i vjerovatno uključena u mrežu neregularnog posjedovanja životinja i njihovog transporta u inostranstvo.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.