8.10.2023. 17:32
0
Milanović: Bilo bi dobro da Iran prizna Izrael, a Izrael palestinsku državu
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović pozvao je Iran da prizna Izrael, a Izrael da prizna Palestinu te pozvao na mir i suzdržanost nakon što je Hamas pokrenuo veliku ofanzivu na Izrael, a broj žrtava neprekidno raste.

"Mogu ponoviti ono što sam rekao iranskom predsjedniku, s kojim sam se ipak sastao u New Yorku, da bi bilo dobro, pravedno i logično da priznaju Izrael", rekao je Milanović novinarima, dodajući da bi bilo dobro i da Izrael prizna palestinsku državu.

Ali, ne vjeruje da će zaista doći do toga.

"Ali to se neće dogoditi šta god mi govorili, kakvu god podršku pružali danas ovima ili onima, čije god zastave mi vješali. Za mene u ovoj zemlji ima mjesta samo za jednu zastavu, a to je hrvatska zastava, a sve druge mogu biti samo pola koplja ispod, ali ne na istom nivou. Ni EU ni NATO, neka budu tu, ali to nije isti nivo, a posebno zastave trećih država", dodao je Milanović.

Hrvatski predsjednik rekao je da se nada da nema stradalih Hrvata i osudio ubijanje civila.

"Pozivam na mir i suzdržanost jer ovo što gledamo je stravično (...) To ne gledamo u Ukrajini, ni jedne minute to nismo gledali. Izrael će uzvratiti na napredniji način, poginut će još više ljudi", kazao je hrvatski predsjednik, prenosi Hina.

Iran, saveznik Hamasa i neprijatelj Izraela i Saudijske Arabije, čestitao je Hamasu na "herojskoj ofanzivi".

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu objavio je da je "Izrael u ratu" i da će to "biti dug i težak rat" protiv Hamasa.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.