2.11.2023. 15:30
0
Prijetio ženi: Tvoj mi muž duguje 10.000 eura, plati ili ću ti zapaliti djecu
FOTO: Pixabay
U Hrvatskoj u istražnom zatvoru u Remetincu završio je P.R., koji je, kako sumnja tamošnje tužilaštvo, iznuđivao novac od supruge jednog dilera i prijetio da će ubiti nju i porodicu. Epilog je to složenih odnosa trojice muškaraca iz narkomiljea, od kojih su dvojica završila u zatvoru, piše N1.
P.R. je, nakon što je izašao s izdržavanja zatvorske kazne, tražio od supruge dilera deset hiljada eura duga. Tvrdio je da mu je njezin suprug ostao dužan novac za drogu, ali i automobil marke Audi A4.

Ona je uvjeravala da su svi dugovi podmireni. Naime, kako je tvrdila, njezin je muž platio četiri hiljade eura još prije godinu i po dana, dok je ostatak od 500 eura ona uplaćivala na zatvorski račun B.L.-a, suradnika P.R.-a, koji je također služio kaznu.

"Cijenu vozila tako smo otplatili", uzvratila je dilerova žena iznuditelju. No on je inzistirao da mu čim prije doveze Audi ili da vrati deset hiljada eura. Ona je odbila učiniti i jedno i drugo, nakon čega joj je iznuditelj počeo prijetiti. Svaki dan ju je zvao i slao joj poruke. "Polit ću ti kuću benzinom i zapaliti i tebe i djecu ako mi odmah ne vratiš novce", poručio joj je. Nedugo nakon toga na vratima joj se pojavio i B.L. govoreći joj da će joj odvesti automobil ako im ga sama ne doveze.

Sve je prijavljeno policiji, koja je uhapsila P.R.-a i određen mu je istražni zatvor.

(Aldin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.