7.11.2023. 20:04
0
Novi slučajevi trovanja u Hrvatskoj, oglasila se Coca Cola
FOTO: ilustracija
Nakon što je jučer zvanično potvrđen jedan slučaj trovanja u Hrvatskoj, HRT-u je potvrđeno da postoje još dva slučaja trovanja, a pacijenti se nalaze u KBC-u Zagreb.

Naime, jedan slučaj za sada je sigurno potvrđen, a u pitanju je mladić koji je u poslijepodnevnim satima došao na hitni prijem KBC-a Zagreb nakon što je popio gazirano piće.

"Kod mladića je inicijalno je napravljen otorinolaringološki pregled, dakle fiberendoskopija ždrijela gdje se utvrdila blaga korozivna ozljeda ždrijela. Nakon toga smo napravili gastroskopiju gdje su nađene blage erozivne promjene gornjeg dijela jednjaka. Srećom, nije bilo težih ozljeda. Mladić je dobro i otpušten je na kućno liječenje uz propisanu terapiju i ne očekujemo neke veće komplikacije u njegovom slučaju", rekao je Tihomir Bradić za HRT.

Kako se saznaje i u riječkoj bolnici hospitalizirana je osoba zbog sumnje na hemijsku ozljedu jednjaka.

"Njezino je stanje trenutačno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Tokom prijave u ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijmu koja je prethodila hospitalizaciji, upućena je prijava mjerodavnim istražnim tijelima PU primorsko–goranske, kojima se možete obratiti vezano uz dodatne informacije", naveli su iz KBC-a.

Sporni napitak riječki ugostitelji povlače iz ponude, neki su ga povukli odmah nakon što je informacija o cijelom slučaju dospjela u javnost i to putem društvenih mreža, a neki su ga povukli u popodnevnim satima.

Iz Coca-Cole su se oglasili novim saopćenjem gdje su istakli da posluju po najvišim standardima.

"Poslujemo prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, koji prolaze i kroz redovne vanjske kontrole. Usporedno smo proveli detaljnu internu istragu koja nije pokazala nikakve neusklađenosti u našoj proizvodnji. Dodatno, poslali smo uzorke neovisnom akreditiranom laboratoriju na daljnju analizu", naveli su.

O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila mjerodavno Državno odvjetništvo i Državni inspektorat radi poduzimanja mjera.

"Napominjemo da osim ovog te jednog prijašnjeg događaja, policiji do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji", priopćili su iz riječke policije.

Iz kompanije Coca-Cola Hrvatska izrazili su zabrinutost zbog incidenta.

"Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj", naglasili su.

Poručili su na kraju da su otvoreni za saradnju sa svim mjerodavnim tijelima.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.