11.11.2023. 22:05
0
Haos u Srbiji: Navijači u fantomkama pretukli protivničkog golmana
FOTO: instagram/fkradbeograd
Golman srbijanskog trećeligaša Rada iz Beograda Luku Martinovića završio je u Urgentnom centru nakon što su ga na prvenstvenoj utakmici u gostima napali domaći navijači.

Pri rezultatu 2:0 za Zemun oni su utrčali u teren u 16. minuti i Martinoviću s mreže gola oteli šal koji nosi na svaku utakmicu za sreću. 

Martinović je krenuo za navijačima kako bi vratio šal nakon čega su ga maskirani huligani pod fantomkama izudarali po glavi i vratili se neometano na tribinu. 

Martinović je nakon toga signalizirao sudiji da prekine utakmicu, što se i desilo.

Navijači Zemuna su nakon toga krenu prema navijačima Rada koji su u želji da odbrane igrače svog kluba koji su uglavnom tinejdžeri krenuli u sukob sa policijom. Došlo je do kratke tučnjave nakon koje je povrijeđen policajac, a privedeno nekoliko navijača.

- Na veliku žalost svih ljubitelja fudbala, na gradskom derbiju između Zemuna i naše ekipe došlo je do prekida utakmice. U 17. minuti, kraj svih redarskih službi, navijači domaće ekipe su maskirani, pod fantomkama, neometano ušli na teren kako bi uzeli šal (amajlija koju od svoje 10. godine nosi na sve svoje utakmice) koji je bio zakačen na mrežu gola.

Pritom su fizički napali golmana naše ekipe i rukama i nogama mu nanijeli ozljede u predjelu glave, nakon čega je Martinović završio u Urgentnom centru i nije mogao nastaviti utakmicu" - stoji u saopćenju Rada.

Sukob pogledajte u video snimku od 28. minute.




(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.