17.11.2023. 13:51
0
Panika među roditeljima: 13-godišnjak napravio spisak za likvidaciju 30 učenika?
FOTO: facebook
Među roditeljima Osnovne škole 9. maj u Bijelom Polju, u naselju Sutivan, zavlada je panika.

Naime, pojavila se informacija kako je jedan 13-godišnji dječak navodno sačinio spisak za likvidaciju, prema kojem namjerava ubiti 30 osnovaca. Navodno se ovaj dječak "hvalio" ostalim učenicima da je napravio "spisak za odstrel".

Niko od roditelja nije vidio taj spisak, ali nakon zločina koji se dogodio u OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu, čak i sama špekulacije je bila dovoljna za strah i odluku da se djeca ne šalju u školu.

-Djecu ćemo poslati u školu tek kada se sve ispita i kada budemo dobili garancije da je ovaj dječak bezopasan, poručili su uplašeni roditelji, prenosi Oslobođenje.

Održali su i sastanak sa direktoricom škole Milijanom Bošković, kao i sa razrednikom Draganom Maškovićem. Tražili su da se o svemu obavijeste nadležni istražni organi, koji bi trebali ispitati ove špekulacije i utvrditi da li se radi o stvarnoj opasnosti za djecu ili ne, pišu mediji.

(Aldin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.