6.12.2023. 10:38
0
Policija objavila detalje stravične nesreće u kojoj su poginuli državljani BiH: Preminuo i treći putnik?
FOTO: Screenshot/Regional Express
Istarska policija oglasila se o jučerašnjoj teškoj nesreći na izlazu iz tunela Učka u smjeru Istre, a u kojoj su poginula dva državljanina BiH.

Iz policije su potvrdili da su smrtno stradali 37-godišnji i 27-godišnji državljani naše zemlje.  

Vozač, 25-godišnji državljanin Srbije, i još jedan putnik iz smrskanog Audija prevezeni su u riječku bolnicu, a prema pisanju hrvatskih medija, ljekari im se od jučer bore za život i obojica su u jako teškom stanju.

U međuvremenu je, kako neslužbeno doznaje Index, u bolnici preminuo još jedan putnik iz automobila. On je, kako navodi isti izvor, preminuo jutros. Jedini preživjeli iz nesreće je vozač koji je teško povrjeđen.

"Dvije su osobe poginule, a dvije su ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 19 sati na izlazu iz tunela Učka.

Nesreća se dogodila kada je 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao automobilom, bosanskohercegovačke registracijske oznake, iz pravca Rijeke prema Vranji brzinom većom od propisane.

Izlaskom iz tunela i dolaskom do zavoja u desno, vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, već je skrenuo u lijevo i udario u prometnu signalizaciju, a potom i na dio prometnog otoka naplatne postaje.

Na mjestu događaja preminula su dva putnika, 37-godišnji i 27-godišnji državljani Bosne i Hercegovine. Njihova tijela su po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezena na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Vozač i još jedan putnik iz vozila, 25-godišnji državljanin Srbije, prevezeni su u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđeni te su zadržani na liječenju.

Nad vozačem automobila provest će se kriminalističko istraživanje kada će to bude moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja", naveli su iz PU istarske.

Istra
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.