7.12.2023. 21:03
0
Evo kako je španska policija hapsila članove balkanskog kartela: Zaplijenjeno više od 37.000 stabljika marihuane
Agenti Nacionalne policije u Španiji u saradnji sa kolegama iz Srbije razbili su u Barceloni kriminalnu organizaciju srpskog porijekla koja se bavi međunarodnim švercom droge.

Tom prilikom je, kako prenose lokalni mediji, otkriveno pet plantaža marihuane u kojima je zaplijenjeno više od 37.000 biljaka.

U šest pokrajinskih opština uhapšeno je 13 osoba i izvršeno je šest pretresa, u kojima je zaplijenjeno i 25 kilograma pupoljaka marihuane i 32.000 eura u gotovini, piše Blic.

Plantaže su locirane u stambenim naseljima, daleko od urbanih centara, a najveće od njih osumnjičeni su postavili u napušteni hostel, koji su prethodno pretvorili u bunker.

Kako se dalje navodi, pored trgovine drogom, osumnjičeni su takozvanim "bebi" biljkama snabdijevali prodavce u Barceloni.

Istraga je počela u januaru ove godine kao rezultat razmjene informacija srpske i španske policije o vođi kriminalne grupe srpskog porijekla koji je bio nastanjen u Španiji i koji je bio posebno aktivan u trgovini drogom sa svojim rođacima iste nacionalnosti.

- Nakon što su istražitelji locirali i identificirali sve članove organizacije, otkrili su da su oni zaduženi za upravljanje eksploatacijom nekoliko usjeva marihuane u različitim dijelovima provincije Barcelona. Organizacija je struktuirana na piramidalni način, s jasnom raspodijelom funkcija koje su svi njeni članovi znali i sprovodili na koordinisan i podređen način, uz punu diskreciju u komunikaciji kako bi se garantovala njihova sigurnost - navodi izvor španskih medija.


Osim navedenog, policija je zaplijenila i tri mobilna telefona i jedno vozilo.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.