7.12.2023. 22:01
0
Određen pritvor vozaču koji je osumnjičenog za ubistvo Vanje (14) vozio iz Srbije za Tursku
Sudija za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda u Skoplju, prihvatio je prijedlog Tužilaštva i odredio pritvor do 30 dana Ljupču Palevskom, vozaču koji je prvoosumnjičenog za dvostruko ubistvo u Skoplju i Velesu prevezao iz Srbije u Tursku.

Kako prenose skopski mediji, njemu je pritvor određen zbog mogućnosti bjekstva.

- Nadležni tužilac je prethodno podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog vozača. On je osumnjičen da je u periodu od 1. do 3. decembra ove godine pomogao da se ne otkrije izvršilac dva krivična djela – otmice i dva ubistva na svirep način (jednu maloletnu i jednu stariju osobu), tako što ga je automobilom iz Srbije prevezao u Tursku - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Navodi se da je vozač zaustavljen na graničnom prijelazu Star Dojran nakon što je pokušao da uđe u zemlju preko Grčke.

Četvorica, među kojima je otac otete i ubijene 14-godišnje djevojčice Vanje Gorđevske, osumnjičeni da su umiješani u njenu otmicu i ubistvo, kao i ubistvo penzionera Panče Žežovskog iz Velesa, nalaze se u pritvoru, prenosi "Antena M".

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.