9.12.2023. 20:26
0
Na Kosovu ‘pao’ Gezim Čela: Kako je bivši oficir specijalnih policijskih snaga postao najveći narkobos u regiji
U akciji Eurofast na Kosovu uhapšen je Gezim Čela, jedan od najvećih narkobosova u regiji, javlja indeksonline.

Prema pisanjima medija svoju vilu je koristio za trgovinu drogom, a upravo tamo policija je pronašla 18 kilograma kokaina. Za Čelom je bilo raspisano nekoliko potjernica.

U junu 2014. albanska i kosovska policija uništile su strukturiranu kriminalnu skupinu koja je krijumčarila teške droge iz Turske u zapadnu Evropu, koristeći teritorij Albanije. Albanski je sud Čelu tada pustio na slobodu uz obrazloženje da boluje od teške bolesti.

Za Čelu postoji presuda italijanskog suda na 11 godina zatvora, kao i novčana kazna od 150.000 eura, pod optužbom za međunarodnu trgovinu drogom.

Prije nego što je bio umiješan u trgovinu drogom i postao šef bande za krijumčarenje kokaina, bio je oficir specijalnih policijskih snaga.

55-godišnjak je optužen za preprodaju droge te neovlaštenu proizvodnju i posjedovanje oružja.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.