9.12.2023. 20:53
0
Vučić: Gasni interkonektor izuzetno važan za Srbiju
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je gasni interkonektor, koji će sutra biti svečano otvoren, izuzetno važan za Srbiju jer će obezbijediti bolju diverzifikaciju i zdraviju životnu sredinu.

"Povezani smo sa Bugarskom, preko interkonektora, što je 60 posto naše godišnje potrošnje. Mi smo završili i tri regularne stanice, što znači da će tri opštine imati gas", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je ovaj projekat koštao skoro 90 miliona evra od čega je 50 miliona eura poklonila EU, prenose beogradski mediji.

On je naveo da će sutra u Nišu povodom obilježavanja početka rada gasnog interkonektora Srbija-Bugarska ugostiti predsjednike Azerbejdžana Ilhama Alijeva i Bugarske Rumena Radeva.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.