29.3.2024. 19:39
0
Sramotna izjava Vučića o Bošnjacima: Zapad podržava muslimane i opet će kola da se slome na Srbima
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio na konferenciji za medije u Beogradu, te je govorio o problemima s kojima se Srbija suočava.

Posebno je naglasio najavljenu sjednicu generalne Skupštine UN-a krajem aprila na kojoj je predviđeno da se razmatra o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

- Ne želim da ograničavam manevarski prostor Srbiji u narednom periodu. Dobio sam zvaničan poziv od predsjednika Makrona. Molit ću ga da uzme u obzir sve ono što smo razgovarali ali i međunarodne pravne norme. Ja ću da radim svoj posao i da se borim za Srbiju.

Ovo je samo dio jednog problema sa kojima se suočavamo. U međuvremenu, negdje 27. aprila po podacima koje mi dobijamo iz Skupštine UN-a očekuje se da se na dnevnom redu nađe Rezolucija o genocidu u Srebrenici, čiji su partneri, te grupe koja će izaći s tim: Njemačka i Ruanda, a članovi još nekoliko zemalja - rekao je Vučić.

Kazao je da je cilj "takvog poteza da srpski narod bude kažnjen zbog slobodarske polItike".

- Jedan od komentara kada smo nedavno spominjali granatiranje Srbije, jedan ambasador je rekao: Zašto se vraćate 27 godina u prošlost? Oni nas sada vraćaju 29 godina unazad. Znam da mnogo Bošnjaka živi u Srebrenici i riječi neću reći o tom užasnom zločinu, sve najgore mislim o tome. Išao sam u Srebrenicu i da se poklonim žrtvama i položio cvijeće.

To ima za cilj da srpski narod bude kažnjen zbog slobodarske politike, da dodatno bude pritisnut zbog Kosova i Metohije, te da muslimanima pokažu da zbog podrške koju su pružali Izraelu, sada mogu reći da su našli muslimane koje podržavaju i opet će kola da se slome na Srbima - kazao je Vučić.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.