13.4.2024. 15:59
0
Šire se snimke hrvatskog ekstremnog desničara s kokainom, prostitutkama i turbofolkom, on sve demantuje
FOTO: screenshot/x
Društvenim mrežama širi se nekoliko snimki na kojima se, kako se čini, vidi poznati hrvatski desničar kako u društvu nekoliko prostitutki konzumira kokain.

Na snimcima se vide dvije žene, za koje se pretpostavlja da su prostitutke, te desničar i još jedan muškarac. Na jednoj od snimki muškarci konzumiraju kokain. U pozadini se čuje turbofolk. Na drugoj snimci vidi se kako desničaru jedna od prostitutki sjedi u krilu, piše Index.



Nije poznato kada su tačno snimke nastale niti gdje su nastale i jesu li autentične.

Crnogorski tabloid Aloonline.me, koji je objavio snimke, piše da je na njima Velimir Bujanec, hrvatski neonacist i voditelj ekstremističkih emisija na opskurnim televizijama, koji je 2014. već bio pravomoćno osuđen da je plaćao prostituke kokainom. Tada je u nagodbi s tužiteljstvom izjavio kako "mora plaćati ljubav".

Bujanec je u izjavi za Nacional.hr rekao kako se radi o "evidentnom pokušaju podvale i kompromitacije", kako osoba na videu nije on, da se radi o osobi koja se češlja na drugi način te kako sumnja da se radi o montaži uz pomoć umjetne inteligencije.

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.