15.4.2024. 11:32
0
Dačić najavio protestnu notu Hrvatskoj zbog zabrane ministru da posjeti Jasenovac
Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić najavio je da će Srbija uputiti protest Hrvatskoj jer hrvatska policija nije dopustila ministru za dijasporu da posjeti bivši logor u Jasenovcu.

Ministar Đorđe Milićević je bio u posjetu Srbima u okolici Novske i potom se uputio prema spomen parku u Jasenovcu kako bi odao počast Srbima ubijenima u ustaškom logoru tokom Drugog svjetskog rata, saopćio je njegov ured.

Njega su na ulazu u kompleks zaustavili hrvatski policajci koji su ministrovo vozilo okružili s tri automobila, tvrdi se u saopćenju.

Dačić je to ocijenio kao "sraman i skandalozan potez hrvatskih vlasti", prenosi Hina.

"To je njihov odnos prema genocidu nad srpskim narodom u Jasenovcu i cijeloj fašističkoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj", rekao je Dačić u priopćenju i najavio da će njegovo ministarstvo uputiti protest Hrvatskoj.

Milićević je treći srbijanski dužnosnik koji nije mogao posjetiti spomenik u Jasenovcu, nakon predsjednika Aleksandra Vučića 2022. i bivšeg ministra obrane Aleksandra Vulina 2018, podsjeća Hina.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.